TAJKUNI OTIMAJU PENZIJE I PLATE!


Igor Radojičić, Srđan Amidžić i Branko Torbica prave sistem i uslove za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije koji će od građana Banja Luke stvoriti potrošače koji se nikada ne mogu izdvojiti iz toplifikacionog sistema. Odluka o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije koju Igor Radojičić šalje pred odbornike precizira uslove koje treba ispuniti lice da bi se isključilo sa grijanja, ali uslovi su takvi da ih penzioner, radnik i obični banjalučanin definitivno ne može ispuniti. Znači penzioner i radnik, koji je priključen na gradsko grijanje, će trpiti sulude odluke tajkuna i mafijaša koji će zagospodariti klinički mrtvom Toplanom i tržištem isporuke toplotne energije. Radojičić, Amidžić i tajkun Branko Torbica (IEE, EKO TOPLANA) stvaraju sistem grijanja sa kojeg se građani Banjaluke ne mogu izdvojiti.

Isporuka toplotne energije - grijanje - će poskupiti svim potrošačima koji su priključeni na gradsko grijanje bez razlike da li posjeduju kalorimetre ili obračun plaćaju po metru kvadratnom stambene površine. Branko Torbica i Igor Radojičić odbornicima Skupštine Grada šalju Odluku o tarifnom sistemu sa Metodologijom obračuna i isporuke toplotne energije EKO-TOPLANE BANJALUKA u kojoj stoji: „Ukupni troškovi proizvedene i isporučene toplotne energije, predstavljaju poslovne rashode uvećane za godišnje troškove nabavke stalnih sredstava davaoca usluga. Godišnji iznos za instalisanu snagu predstavlja distributivni dio troškova i obračunava se mjesečno. Osnov za utvrđivanje mjesečnog iznosa distributivnih troškova je instalisana snaga u skladu sa metodologijom obračuna isporučene toplotne energije. Iznos i osnova za formiranje cijene za isporučenu količinu toplotne energije pokriva varijabilni dio troškova grijanja.“ Ovo je ključna rečenica jer tajkunu Branku Torbici  omogućava povećanje cijene isporuke toplotne energije za troškove koje pokrivaju troškove poslovanja: utrošene sirovine i materijal za investiciono i tekuće održavanje, troškovi radne snage, troškovi proizvodnih usluga, amortizaciju, očitanje mjerila topotne energije, nematerijalne i ostale troškove poslovanja i troškove nabavke novih sredstava kao i troškove energenata. Ovo su elementi koji će biti frizirani i uvećavani do iznosa koji je potreban da se izvrši poskupljenje grijanja kada god to želi Torbica, čime je povećanje cijene grijanja u Banjaluci ostavljena na milost jednog čovjeka.

Penzioneri sa malom penzijom i radnici sa mizernom platom koji neće moći plaćati skupu isporuku toplotne energije, a neće moći da se isključe sa mreže,  neka se spreme na ekspresne sudske presude u korist tajkuna Branka Torbice, a penzije i plate će se prinudnom naplatom blokirati u njegovu korist. Kakav to sistem isporuke toplotne energije sprema Igor Radojičić, koji će našim majkama i očevima, bakama i dedama oduzimati penzije i plate?
Radojičić, Amidžić i Branko Torbica udaraju kolac u srce i građanima koji su se već isključili sa gradskog grijanja, iako retroaktivnost nije moguća. Odlukom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije propisuje se da je isključeni korisnik dužan da omogući ulaz u stan licu koji je ovlašten od davaoca usluge radi povremenih provjera stanja instalacija. Branko Torbica se stavlja izvan suda koji može da ulazi u naše stanove kada god želi! Glavno je pitanje šta će radnici Branka Torbice u stanu koji je isključen sa grijanja u kojem ne pruža uslugu isporuke toplotne energije?
Da li zna gradonačelnik da je stan nepovrediv? Niko ne može bez pismene odluke suda ući u tuđi stan ili prostorije protiv volje njihovog vlasnika što stoji u članu 24. Ustava Republike Srpske.
Prema izvorima iz SNSD-a, notarski ugovor, koji je bio sastavni dio Ugovora o strateškom partnerstvu usvojenog od strane banjalučkih odbornika, zamijenjen je drugim notarskim ugovorom koji ide na štetu Grada Banjaluke. Radojičić, Amidžić i  Branko Torbica moraju javnosti, odbornicima i istražnim organima objasniti zašto su zamjenili notarske ugovore i javno pokazati šta to piše u falsifikovanom notarskom ugovoru koji nije usvojen na Skupštini Grada Banjaluka. 
Toplana a.d. Banja Luka koja posjeduje 4 kotla na mazut snage 270 MW isporučuje trenutno 76MW toplotne energije u čijem su  vlasništvu dvije reonske kotlovnice na Starčevici i Kočićevom vijencu sada nije klinički mrtva. Redovno se ove zime vidi dim iz kotlova stare Toplane, kao i reonskih kotlovnca koje bez problema i sa potrebnim količinama mazuta i drvne sječke griju Banjalučane. EKO-TOPLANA nikako ne može da stabilizuje 6  kotlova koji nemaju zakonite ateste, koji isporučuju maksimalno 16 MW i u probnom radu su  spalili filtere. Igor Radojičić i Srđan Amidžić, donošenjem Odluke o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti EKO TOPLANI BANJA LUKA  uz minimalnu naknadu poklanjaju staru Toplanu a.d. Banja Luka i dvije rejonske kotlovnice koje u ovom periodu isporučuju oko 100MW toplotne energije, sićušnom partneru EKO-TOPLANA, koji u ovom periodu isporučuje jedva 16 MW toplotne energije. Ovakve odluke nanose ogromnu štetu građanima i lokalnoj zajednici, što povlači veliko pitanje krivične odgovornosti osoba koje su ih donijele.
Odluka o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije.
Odluka o tarifnom sistemu sa metodologijom obračuna isporučene toplotne energije EKO-TOPLANE BANJA LUKA.
Odluka o povjeravanju obavljanja komunalnih djelatnosti.
Ovo su odluke koje će skupštinska većina usvojiti i time penzionerima oduzeti penzije, a radnicima plate!

Nastavak slijedi.

Glas Naroda

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?